dilluns, 30 de maig del 2011

Compromís, sorpresa o oportunitat?

Els resultats de Compromís a les eleccions autonòmiques i municipals han estat una sorpresa. Les sorpreses, per inesperades, posen potes enlaire aspectes que creiem sòlidament instal·lats, modifiquen les imatges fixes i els prejudicis, obrin possibilitats i noves hipòtesis de treball. Els "analistes", incapaços d'olorar la irrupció d'una força política com Compromís en el panorama polític valencià, passaran prompte a ser especialistes en els problemes insalvables que haurem de superar per consolidar-nos com a tercera força política.
El projecte Compromís ha estat una sorpresa, però hem de convertir-lo en una oportunitat de canvi real de la manera de fer i d'estar a la política valenciana.
Ara sabem que som capaços de superar l'ostracisme al que ens havien condemnat els mitjans de comunicació tradicional, ara sabem que som capaços de gestionar la diferència i la discrepància enriquint un projecte plural però amb bases molt sòlides i compartides, també sabem que estan preparant-se per enfonsar un projecte que posa en evidència l'escenari de cartró-pedra que pensaven consolidat i en el qual es trobaven còmodament instal·lats.
No seran poques les dificultats, però l'oportunitat de retornar la il·lusió i la passió per la política des del valencianisme, el progressisme i l'ecologisme en un marc de crisi econòmica, social i de valors com el que patim no es pot deixar passar. No tenim moltes opcions per eixir reforçats d'una situació que es vol emportar per davant totes les conquestes socials dels últims anys. Aprofitem les oportunitats que ens ofereix un projecte il·lusionant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...