dissabte, 23 de juliol del 2011

Responsabilitat ciutadana

Parlem de responsabilitat ciutadana quan volem cridar l'atenció sobre com haurien de comportar-se les persones d'una manera responsable en la societat.
Però la responsabilitat ciutadana no és una, sinó diverses. Així parlem de responsabilitat fiscal, per subratllar l'obligació de contribuir en part del que guanyem al benefici comú, també parlem de responsabilitat ambiental quan volem destacar la necessitat de conservar l'entorn natural, de responsabilitat laboral quan volem evidenciar que només amb treballadors implicats les empreses poden aconseguir beneficis. Però resulta que mentre als ciutadans/es se'ns demana responsabilitat fiscal, les empreses aconsegueixen evitar l'ingrés de dos terços dels impostos que els correspondria; mentre se'ns demana responsabilitat ambiental, les multinacionals no paguen per contaminar; mentre se'ns demana responsabilitat laboral, encara que tinguen beneficis enormes deixen els/les treballadors/es competents al carrer per millorar resultats.
Ja és hora que les responsabilitats siguen compartides. Responsabilitat ciutadana sí, però també governants responsables, bancs responsables i empreses responsables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...