diumenge, 29 de desembre del 2013

Les virtuts teologals.

Fe
La societat valenciana ha tingut una fe cega en el projecte polític del Partit Popular. No és de fa quatre dies que es coneixen les barbaritats financeres i els projectes megalòmans que els populars han tingut com a bandera. No han necessitat separar les aigües del Mediterrani per fer-nos creure que les Amèriques Cup, les Fórmules I o les ciutats de la Llum, de les Arts o de la Ciència eren el que necessitàvem per ser la perla de la corona. No han sabut multiplicar els pans ni els peixos, però han sigut els mestres de la resta, han restat tant que ara sembla que no podrem pagar tot el que devem.

Esperança
Mentre, al plasma, un home amb barba i ulleres que parla amb convicció de manual, anuncia la bona nova: el messies no ha arribat encara, però se l'espera per al 2014. Les penes i treballs pels que estem passant, just castic pels pecats comesos en l'etapa zapateril, estan a punt d'acabar-se. Com qui baixa de la muntanya del Sinaí amb les taules de la llei, està apressat per mostrar-nos el camí cap a la terra promesa, allà on els rius de llet i mel ens faran oblidar la pols del llarg i pesat camí.

Caritat
Dos mil quilos d'aliments és el que ha pesat la caritat de las “Nuevas generaciones del PP” en el meu poble. Nadal és temps de sentir-se bé amb un mateix, repartir pau i amor per allà on passes, recordar als que falten i als que no tenen.
En el segle XXI podem produir molts més aliments que els que consumim, disposem de recursos inimaginables per transformar la realitat, comptem amb la joventut millor formada de la nostra història. En eixa societat, las Nuevas Generaciones del PP fan una aposta decidida per la caritat. La versió jovenívola dels que ens governen, dels que estan manejant pressupostos multimilionaris, han posat a les portades de la premsa i de l'agenda política fer almoina per amor de Déu. Repeteixen corregudes passades per subratllar als cartells com són de bons.

La fe que trontolla
Un darrere l'altre van caient els mil castells del PP valencià. Com les Fogueres, el cartró pedra dels seus projectes es converteix en fum i l'esclafit de cada nou escàndol només s'apaga amb el soroll del següent com una “mascletà” inacabable. Milions i milions dilapidats: regalats, mal gestionats o directament robats. Un rosari de consellers, diputats, alcaldes i regidors processats fan difícil de creure que els jutges els tinguen mania. Tancar Canal 9 i també línies escolars, malvendre Terres Mítiques, Ciutats de la Llum o rapinyar fons de solidaritat,...., ens ha fet més descreguts. Fa un temps haguérem pensat que era manà el que cau de la coberta del Palau de les Arts, ara ja pensem que són rajoles trencades i posades a l'estil d'un catalanista que va deixar a mitges la Sagrada Família.

Esperança amarga
Al de la barba amb ulleres que parla des del plasma se li ha oblidat dir que ara tenim apuntats 1.200.000 aturats més, altres no estan apuntats perquè no acaben de veure “los rios de leche y miel” i se n'han anat a buscar-los més al nord. El que sí que ha dit és que amb 645,3 euros al mes sobra per menjar tots els dies i per pagar la llum, que eixa sí que pujarà un 2,3%. Que no són temps per protestar, que cal tenir fills, siguen desitjats o no, i que les retallades generalitzades estan tenint els efectes esperats: devem molt més del que devíem, en el tercer trimestre 954.863 milions d'euros.

Caritat de tambor
Mentre els seus majors de Madrid, València i Sant Joan retallen en prestacions socials i gasten a mans plenes, las Nuevas Generaciones del PP de Sant Joan guiades per la caritat i l'amor arrepleguen dos mil quilos de menjar. Això sí, ens han fet saber a tots com són de bons, tot i que com diu el refranyer «Caritat i amor, no volen tambor”.

Aprofitant que demà aprovarem el pressupost municipal per al 2014 podrien suggerir al seu govern municipal que de les partides per pagar Casals de la Setmana Santa, interessos de l'aval per comprar i regalar l'antiga Residència de Temps Lliure, de festes, de propaganda i publicitat o de les partides no executades en el pressupost del 2013 de despesa social, les destine a pal·liar els efectes que les polítiques del seu partit a nivell central, autonòmic i local estan generant. Potser seria massa demanar que canvien de polítiques, que canvien la caritat per la justícia social.

1 comentari:

  1. Molt bo, Albert.
    I amb l'afegit de saber combinar el llenguatge religiós (cal conèixer-lo, clar que sí! és qüestió de cultura, no de creences!) amb l'anàlisi del significat i l'aplicació a l'actualitat més immediata. Enhorabona!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...